• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2024/2025
    • Szkolne innowacje pedagogiczne
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Konkursy
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Konsultacje
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Wychowanie do życia w rodzinie
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • Płatność za obiady
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

05.05.2025 PONIEDZIAŁEK

Makaron z sosem pomidorowym: makaron z pszenicy, sól nisko- sodowa, koncentrat pomidorowy, cebula, pieprz, mąka pszenna, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, (alergen: gluten).

Rzodkiewki, melon, woda.

06.05.2025 WTOREK

Kotlet drobiowy panierowany: filet z kurczaka, bułka tarta, mleko,  masa jajowa, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka z marchewki: marchew, majonez, (olej rzepakowy, żółtko jaja, ocet, cukier, sól, gorczyca),jogurt naturalny, sól, cukier, kwas cytrynowy, (alergen: gorczyca).

Banan, woda.

07.05.2025  ŚRODA

Zupa jarzynowa

Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka ze świeżym ogórkiem: biała kapusta, ogórek świeży, marchew, sól, cukier.

Woda, jabłko.

08.05.2025 CZWARTEK

Barszcz czerwony

Gulasz drobiowy: mięso drobiowe, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).

Kasza mieszana: kasza bulgur, jęczmienna wiejska, jęczmienna pęczak.

Ogórek kiszony, woda.

09.05.2025 Piątek

Krupnik

Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, jaja masa, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól nisko- sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba, jaja, mleko). 

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Woda.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Matura rozpoczęta. W Gdańsku zdaje ponad 4500 uczniów
  • Szkoła na Chełmie z medalem Pro Patria
  • Wyróżniaj się. Lekcja Obywatelska w szkole wizerunku
  • Rowerowy Maj 2025 w Gdańsku - ruszyła rekordowa edycja
  • W ECS-ie młodzież i dzieci uczyły się obywatelskości

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry