05.05.2025 PONIEDZIAŁEK
Makaron z sosem pomidorowym: makaron z pszenicy, sól nisko- sodowa, koncentrat pomidorowy, cebula, pieprz, mąka pszenna, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, (alergen: gluten).
Rzodkiewki, melon, woda.
06.05.2025 WTOREK
Kotlet drobiowy panierowany: filet z kurczaka, bułka tarta, mleko, masa jajowa, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka z marchewki: marchew, majonez, (olej rzepakowy, żółtko jaja, ocet, cukier, sól, gorczyca),jogurt naturalny, sól, cukier, kwas cytrynowy, (alergen: gorczyca).
Banan, woda.
07.05.2025 ŚRODA
Zupa jarzynowa
Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka ze świeżym ogórkiem: biała kapusta, ogórek świeży, marchew, sól, cukier.
Woda, jabłko.
08.05.2025 CZWARTEK
Barszcz czerwony
Gulasz drobiowy: mięso drobiowe, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).
Kasza mieszana: kasza bulgur, jęczmienna wiejska, jęczmienna pęczak.
Ogórek kiszony, woda.
09.05.2025 Piątek
Krupnik
Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, jaja masa, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól nisko- sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba, jaja, mleko).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka z kiszonej kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.
Woda.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)