Zupa grochowa: wywar z mięsa drobiowego (udka z kurczaka bez skóry i kości), groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, kiełbasa śląska, cebula, lubczyk, czosnek granulowany, sól niskosodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie (alergen: seler).
Pierogi z serem i jagodami świeże: mąka pszenna, twaróg półtłusty, jagody, woda, masa jajowa, cukier, cukier waniliowy, sól niskosodowa (alergeny: jaja, gluten, mleko).
Jogurt grecki naturalny 10% tłuszczu: śmietanka z mleka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych (alergen: mleko).
Woda, warzywo – pomidorki koktajlowe
16.04.2024 Wtorek
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty: wywar z mięsa drobiowego udziec z indyka, kiszona kapusta, ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, przyprawy: sól niskosodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie majeranek, czosnek granulowany, natka pietruszki świeża (alergen: seler).
Potrawka chińska: filet z kurczaka, czerwona papryka, czerwona cebula, grzyby Mung, kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, marchew, por, cebula, woda, olej rzepakowy, sól, pieprz.
Ryż paraboliczny
Owoc - jabłko, warzywo- ogórek zielony,
Herbata miętowa Herbapol (100% liści mięty pieprzowej).
17.04.2024 Środa
Zupa krupnik: wywar z mięsa wieprzowego szynka, marchew, seler, por, pietruszka korzeń ,ziemniaki, kasza jęczmienna średnia, przyprawy: sól niskosodowa, pierz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk (alergen: seler).
Kotlet panierowany: filet drobiowy z piersi kurczaka, bułka tarta( mąka pszenna, drożdże, woda), mleko, masa jajowa, mąka pszenna, sól niskosodowa, pieprz, olej rzepakowy (alergeny: gluten, mleko, jaja).
Ziemniaki gotowane: ziemniaki, woda, sól niskosodowa.
Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, koperek świeży, olej rzepakowy, cukier, sól niskosodowa.
Kompot wiśniowy: woda, wiśnie mrożone, cukier.
18.04.2024 Czwartek
Zupa wiosenna: kalafior, brokuł, młoda marchew, cukinia, marchew żółta, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól niskosodowa, pieprz, śmietana 36% (alergeny: mleko, seler).
Mięso pieczone z indyka: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól niskosodowa, pieprz, czosnek granulowany, liść laurowy, ziele angielskie.
Placki ziemniaczane z warzywami świeże: ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, marchew, brokuł, fasola szparagowa zielona cięta, mąka pszenna, olej rzepakowy, pieprz czarny, sól niskosodowa, majeranek (alergeny: gluten, seler).
Ogórek małosolny: ogórki świeże, woda, czosnek świeży, chrzan korzeń, liść laurowy, sól, koper świeży.
Owoc – kiwi, woda
19.04.2024 Piątek
Zupa rosół z makaronem: woda, kurczaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, makaron pszenny, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól niskosodowa, pieprz, natka pietruszki świeża (alergeny: gluten, seler).
Filet z dorsza panierowany pieczony: dorsz bez skóry i ości, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, woda),masa jajowa, olej rzepakowy, masło (alergeny: jaja, gluten, ryba.
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól niskosodowa.
Surówka z czerwonej kapusty: czerwona kapusta, biała kapusta, jabłko, sól, olej rzepakowy, cukier.
Herbata żurawinowa Herbapol zawiera wyłącznie naturalne składniki, kwiat hibiskusa, owoc żurawiny, owoc dzikiej róży, jabłko, naturalne aromaty.
Owoc – winogrona jasne i ciemne.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, papryka słodka, papryka ostra, czosnek staropolski ,tymianek, rozmaryn, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów: mogą zawierać śladowe ilość: glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy i orzeszków ziemnych.