18.06.2025 ŚRODA
Zupa barszcz biały z zieloną pietruszką: wywar z białej wieprzowej kiełbasy, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, majeranek, lubczyk, czosnek, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, śmietana , pieprz czarny mielony (alergeny: mleko, seler).
Gulasz wieprzowy: schab wieprzowy, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, cebula, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).
Makaron: makaron, sól nisko-sodowa, (alergen: gluten).
Bukiet warzyw: cukinia, fasolka szparagowa, młoda marchew, brokuły, sól nisko-sodowa, masło, (alergen: mleko).
Herbata miętowa: herbata miętowa, miód.
20.06.2025 PIĄTEK
Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, przyprawy: sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki gotowane: młode ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Brokuły: brokuły, masło, sól nisko-sodowa, (alergen: mleko). Soczek owocowy.
23.06.2025 PONIEDZIAŁEK
Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, liść laurowy, młode ziemniaki , ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).
Pierogi z mięsem: mąka pszenna, mięso drobiowo – wieprzowe, marchew, pietruszka, por, seler, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, jaja masa, (alergeny: gluten, jaja).
Ogórek kiszony, woda, owoc.
24.06.2025 WTOREK
Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, różyczki kalafiora, różyczki brokuł, młoda marchew, cukinia plastry, marchew żółta, por, seler, pietruszka korzeń, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, koperek świeży, młode ziemniaki, (alergen: seler).
Gołąbek w sosie pomidorowym: biała kapusta, mięso wieprzowe, koperek, ryż, masa jajowa, sól nisko-sodowa, pieprz, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, (alergeny: gluten, jaja).
Młode ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, masło, mleko, (alergen: mleko).
Owoc, warzywo, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.
25.06.2025 ŚRODA
Zupa fasolowa: wywar z mięsa drobiowego, marchew, pietruszka, por, seler, młode ziemniaki, majeranek, fasola , ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sól nisko-sodowa, (alergen: seler).
Gulasz wieprzowy: karkówka wieprzowa, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).
Kasza bulgur: kasza bulgur, sól nisko-sodowa.
Sałatka z buraków : buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.
Herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.
Owoc.
26.06.2025 CZWARTEK
Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka, śmietana ,lubczyk, liść laurowy, koncentrat pomidorowy ,ziele angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, (alergeny: mleko, gluten, seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.
Surówka z marchewki: marchew, jabłko, olej rzepakowy, natka pietruszki.
Woda, owoc.
27.06.2025 PIĄTEK
Zupa z cieciorki z natką pietruszki: wywar z mięsem wieprzowego, ziemniaki, cieciorka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, groch, natka pietruszki, (alergen: seler).
Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, bułka tarta, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba ).
Młode ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Brokuły: brokuły, masło, sól nisko-sodowa, (alergen: mleko).
Herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)