• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2024/2025
    • Szkolne innowacje pedagogiczne
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Konkursy
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Konsultacje
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Wychowanie do życia w rodzinie
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • Płatność za obiady
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

30.05.2025 PIĄTEK

Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, różyczki kalafiora, różyczki brokuł, młoda marchew, cukinia plastry, marchew żółta, por, seler, pietruszka korzeń, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, koperek świeży, ziemniaki, śmietana, (alergen: mleko, seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, olej rzepakowy, sól, cukier.

Owoc, woda.

02.06.2025 PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler, mleko).

Pierogi z serem: mąka pszenna, twaróg półtłusty, sól nisko-sodowa, cukier, masa jajowa, (alergeny: mleko, gluten, jaja).

Jogurt naturalny z owocami: jogurt naturalny, wiśnie, cukier, (alergen: mleko).

Warzywo, woda.

03.06.2025 WTOREK

Zupa grochowa: wywar z mięsa drobiowego, groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, lubczyk, czosnek staropolski, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie,  (alergen: seler).

Kotlet mielony pieczony: filet z kurczaka, łopatka wieprzowa, bułki, bułka tarta , jaja masa, sól nisko-sodowa, pieprz  czarny mielony, czosnek staropolski, (alergeny: jaja, gluten).

Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, masło, mleko, (alergen: mleko).

Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.

04.06.2025 ŚRODA

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Kotlet devolay: filet z kurczaka, bułka tarta, jaja masa, olej rzepakowy, masło, sól nisko- sodowa, pieprz, koperek, (alergeny: mleko, jaja).

Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, olej rzepakowy, sól, cukier.

Owoc, woda.

05.06.2025  CZWARTEK

Zupa pieczarkowa z makaronem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, pieczarki mrożone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, masło, śmietana, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, (alergeny: mleko, seler, gluten).

Gulasz drobiowy: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, czosnek, mąka pszenna, (alergen: gluten).

Kasza jęczmienna:  jęczmienna pęczak, sól nisko-sodowa.

Ogórek kiszony, owoc, woda.

06.05.2025  PIĄTEK

Zupa rybna: filet z dorsza, filet z łososia, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, świeży koperek, sól nisko-sodowa (alergeny: ryba, seler).

Placki ziemniaczane: ziemniaki, masa jajowa, cebula, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy, pieprz, ( alergeny: gluten, jaja).

Jogurt naturalny: jogurt naturalny, cukier, (alergen: mleko).

Warzywo, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Szkoła, gdzie hymn narodowy brzmi wyjątkowo. SP 61 skończyła 65 lat!
  • Światowe Finały Odysei Umysłu. Gdańszczanie z medalami
  • Nie żyje prof. Zofia Sawiczewska. Pogrzeb 3 czerwca w Sopocie
  • Streets For Kids - europejska akcja w gdańskich szkołach
  • Tajemnice kroniki szkolnej. Po 50 latach znalazł zdjęcie z siostrą

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry