• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Instrukcja logowania do Gdańskiej Platformy Edukacyjnej

Aplikacja iOpłatyEdu dostępna już dla rodziców!

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2025/2026
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Edukacja zdrowotna
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • iOpłaty
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

06.10.2025 PONIEDZIAŁEK

Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, różyczki kalafiora, różyczki brokuł, młoda marchew, cukinia plastry, marchew żółta, por, seler, pietruszka korzeń, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, koperek świeży, ziemniaki, (alergen: seler).

Racuchy z jabłkiem – świeże bez konserwantów, skład: mąka pszenna, jabłka, mleko, cukier, woda, masa jajowa , drożdże, sól  nisko-sodowa, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja, mleko).

Jogurt naturalny (alergen: mleko).

Warzywo, owoc, woda.

07.10.2025 WTOREK

Zupa rosół ze świeżą natką pietruszki i makaronem: woda, kurczaki, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: gluten, seler).

Kotlet mielony pieczony : udziec z indyka, karkówka wieprzowa, bułki, bułka tarta, jaja masa, sól nisko-sodowa, pieprz  czarny mielony, czosnek staropolski, (alergeny: jaja, gluten).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Owoc, woda.

08.10.2025   ŚRODA

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Gulasz wieprzowy: karkówka wieprzowa, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).

Kluski śląskie: ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól nisko sodowa.

Ogórek kiszony, kompot truskawkowy: truskawki mrożone, cukier.

09.10.2025 CZWARTEK

Zupa ziemniaczana: mięso drobiowe, marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaki, sól nisko-sodowa, lubczyk, pieprz czarny mielony, ziele angielskie, liść laurowy (alergen: seler).

Filet z kurczaka pieczony: filet z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerwona słodka

Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Surówka z marchewki: marchew, jabłko, olej rzepakowy, natka pietruszki.

Owoc, herbata owocowa: herbata żurawinowa, miód.

10.10.2025 PIĄTEK

Zupa szpinakowa z ziemniakami: wywar z mięsa wieprzowego, szpinak mrożony, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek, (alergeny: seler, mleko).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, marchew, natka pietruszki.

Woda.

Z przyczyn od nas niezależnych zastrzegamy  zmiany w jadłospisie za które bardzo przepraszamy.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Witajcie, żeglarze! Generał Zaruski wrócił do domu ze Spitsbergenu
  • Gdańskie ślady w Kosmosie
  • Baltexpo. O bezpieczeństwie i jak zdobyć atrakcyjną pracę
  • Eko-elektrody pomogą oczyścić ścieki z pozostałości leków
  • Sławosz Uznański-Wiśniewski inspiruje uczniów

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry