• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Instrukcja logowania do Gdańskiej Platformy Edukacyjnej

W związku z wdrażaniem nowego oprogramowania do obsługi opłat, stołówek i magazynu wszystkie aktualne informacje dotyczące funkcjonalności, przeznaczonych dla rodziców i opiekunów będą publikowane na stronie iOpłatyEdu

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2025/2026
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Edukacja zdrowotna
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • iOpłaty
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

05.09.2025 Piątek

Zupa rosół ze świeżą natką pietruszki i makaronem: woda, kurczaki, makaron z pszenicy durum ,marchew, por, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: gluten, seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki: gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, (alergen: mleko).

Surówka z marchewki: marchew, jabłko, olej rzepakowy, natka pietruszki.

Owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, cukier.

08.09.2025 Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler ,mleko).

Racuchy z jabłkiem – mąka pszenna, jabłka, mleko, cukier, woda, masa jajowa, drożdże, sól  nisko-sodowa, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja, mleko).

Jogurt naturalny (alergen: mleko).

Warzywo, owoc, woda.

09.09.2025  Wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Gulasz wieprzowy: szynka wieprzowa, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).

Kluski śląskie: ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól nisko sodowa, (alergen: gluten).

Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Kompot truskawkowy: truskawki, cukier.

10.09.2025 Środa

Zupa barszcz biały z zieloną pietruszką: wywar z białej wieprzowej kiełbasy, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, majeranek, lubczyk, czosnek, cytryna , liść laurowy , ziele angielskie, sól niskosodowa, śmietana, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, seler).

Potrawka chińska: filet z kurczaka, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona, pędy bambusa, marchew, por, cebula biała i czerwona, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, papryka słodka, pieprz mąka pszenna, (alergen: gluten).

Ryż gotowany: ryż paraboliczny, sól nisko-sodowa.

Warzywo, owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.

11.09.2025 Czwartek

Zupa z zielonego groszku z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, groszek zielony, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, świeży koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony (alergen: seler).                                                             

Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka ze świeżym ogórkiem: biała kapusta, ogórek świeży, marchew, sól, cukier.

Woda, owoc.

12.09.2025 Piątek

Zupa szpinakowa z ziemniakami: wywar z mięsa wieprzowego, szpinak mrożony, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek, (alergeny: seler, mleko).

Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, jaja masa, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól nisko-sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba, jaja, mleko).

Ziemniaki gotowane:  ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Woda, owoc.

Z przyczyn od nas niezależnych zastrzegamy  zmiany w jadłospisie za które bardzo przepraszamy.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Baltic Hub wyróżniony w serialu National Geographic
  • Zbliża się Sprzątanie Świata. Zapisz się na wspólną lekcję ekologii
  • Trawa morska – remedium na zmiany klimatu
  • Gdański Tydzień Demokracji od 12 września. Gościem Mark Brzezinski
  • Idź do lasu, zdobądź limitowaną odznakę TPK

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry