12. 11. 2025 ŚRODA
Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, przyprawy: sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).
Makaron z sosem pomidorowym: makaron z pszenicy durum, sól nisko sodowa, pomidorowy bez skóry, koncentrat pomidorowy, cebula, pieprz, mąka pszenna, zioła prowansalskie, olej rzepakowy, (alergen: gluten).
Ser żółty: mleko, sól, podpuszczka, kultury bakterii, (alergen: mleko).
Warzywo, owoc, woda.
13. 11. 2025 CZWARTEK
Zupa ryżanka: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz, (alergen: seler).
Kotlet devolay: filet z kurczaka, bułka tarta, jaja masa, olej rzepakowy, masło, sól nisko- sodowa, pieprz, koperek, (alergeny: mleko, jaja).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło,( alergen: mleko).
Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, marchew, natka pietruszki.
Herbata miętowa: herbata miętowa, miód. Owoc.
14. 11. 2025 PIĄTEK
Zupa grochowa: wywar z mięsa drobiowego, groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, lubczyk, czosnek, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, (alergen: seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


