• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Instrukcja logowania do Gdańskiej Platformy Edukacyjnej

Aplikacja iOpłatyEdu dostępna już dla rodziców!

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • English
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2025/2026
    • Konkursy wojewódzkie
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Edukacja zdrowotna
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • iOpłaty
  • 30-lecie szkoły
    • Kalendarz
    • Konkurs na plakat jubileuszowy
    • Konkurs na jubileuszową grafikę komputerową
    • Konkurs na tekst hymnu szkoły
    • Konkurs Wielka gra – 30-lecie z humorem
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

31.10.2025 Piątek

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Herbata owocowa : herbata żurawinowa, cukier.

03.11.2025  Poniedziałek

Zupa z cieciorki: wywar z mięsem drobiowego, ziemniaki, cieciorka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek, majeranek, groch,(alergen: seler).

Placki ziemniaczane: ziemniaki, masa jajowa, cebula, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy, pieprz, (alergeny: gluten, jaja), jogurt naturalny (alergen: mleko).

Warzywo, owoc, woda.

04.11.2025 Wtorek

Zupa pieczarkowa z makaronem: makaron, pieczarki mrożone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, masło, śmietana, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony , natka pietruszki, (alergeny: mleko, seler, gluten).

Kotlet drobiowy panierowany: filet z kurczaka, bułka tarta, mleko,  masa jajowa, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, olej rzepakowy, (alergeny: gluten, jaja).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło,( alergen: mleko).

Mizeria:  świeże ogórki, sól nisko- sodowa, pieprz , cytryna, koperek świeży, śmietana, (alergen: mleko).

Owoc, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.

05.11.2025  Środa

Zupa szpinakowa z ziemniakami: wywar z mięsa drobiowego, szpinak mrożony, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana , cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek ,(alergeny: seler, mleko).

Gulasz drobiowy: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).

Kluski śląskie: ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól nisko-sodowa.

Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko–sodowa, cebula, cukier.

Owoc, woda.

06.11.2025  Czwartek

Zupa rosół ze świeżą natką pietruszki i makaronem: woda, kurczaki, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: gluten, seler).

Potrawka meksykańska: mięso wieprzowe, cebula, kukurydza, papryka czerwona, fasola czerwona, marchew, groszek, seler, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, czosnek staropolski, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: seler, gluten).

Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Owoc, warzywo, herbata owocowa: herbata żurawinowa, cukier.

07.11.2025 Piątek

Zupa brokułowa: wywar z mięsa drobiowego, marchew, pietruszka, seler, por, lubczyk, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana, koperek świeży, brokuły, (alergeny: seler, mleko).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz,  (alergeny: ryba, mleko).

Makaron: makaron, sól nisko-sodowa ( alergen: gluten).

Sos śmietankowo-szpinakowy: szpinak , cebula, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki świeża ,sól nisko-sodowa, (alergeny: mleko, gluten).

Kompot truskawkowy:  truskawki, cukier.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Młodzi i wybitnie zdolni naukowcy z nagrodami od Miasta
  • Profesor Jerzy Samp uhonorowany na UG
  • Posadźmy Elektryczny Las w Parku Reagana!
  • Dni Otwarte Portu Czystej Energii – zobacz, jak działa gdańska elektrociepłownia
  • „Pomorze, Kaszuby, Gdańsk” – dorobek prof. Jerzego Sampa

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry