• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Instrukcja logowania do Gdańskiej Platformy Edukacyjnej

Aplikacja iOpłatyEdu dostępna już dla rodziców!

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • English
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2025/2026
    • Konkursy wojewódzkie
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Edukacja zdrowotna
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • iOpłaty
  • 30-lecie szkoły
    • Kalendarz
    • Konkurs na plakat jubileuszowy
    • Konkurs na jubileuszową grafikę komputerową
    • Konkurs na tekst hymnu szkoły
    • Konkurs Wielka gra – 30-lecie z humorem
    • Konkurs plastyczny - Szkoła moich marzeń
    • 30-lecie - pamiątki
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

 15.12.2025 Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana, (alergeny: seler ,mleko).

Makaron z sosem mięsno - pomidorowym: mięso wieprzowe, makaron z pszenicy durum, sól nisko-sodowa, pomidory bez skóry, koncentrat pomidorowy, cebula, pieprz, mąka pszenna, zioła prowansalskie, czosnek, olej rzepakowy, ( alergen: gluten).

Owoc, warzywo, soczek 100 %- 200 ml.

16.12.2025 Wtorek

Zupa brokułowo - kalafiorowa z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, brokuły, kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz , koperek świeży, śmietana, (alergen: mleko, seler).

Gulasz wołowy: wołowina extra, olej rzepakowy, cebula, pieczarki, świeża papryka, pieprz, sól nisko-sodowa, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, (alergen: gluten), kasza bulgur.

Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Owoc, soczek 100% - 200 ml.

17.12.2025 Środa

Zupa barszcz biały z zieloną pietruszką: wywar z białej wieprzowej kiełbasy, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, majeranek, lubczyk, czosnek, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, śmietana, pieprz, (alergeny: mleko, seler).

Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.

Ryż gotowany: ryż paraboliczny, sól nisko-sodowa.

Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, marchew, natka pietruszki.

Owoc, soczek 100%- 200 ml.

18.12.2025 Czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Polędwiczki w sosie śmietankowym: polędwica wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz, śmietana, natka pietruszki,  (alergeny: mleko, gluten).

Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

 Marchew mini: marchew mini, sól nisko-sodowa, masło, (alergen: mleko ).

Owoc, soczek 100%- 200 ml.

19.12.2025 Piątek

Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, sól nisko-sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Owoc, soczek 100 %-200 ml.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Świąteczne spotkanie prezydent Gdańska z dyrektorami szkół
  • Ponad pół tony tortów na studniówki. Gdańsk kontynuuje słodką tradycję
  • O “pierwszej gwiazdce” z astronomem. W piątek w Hevelianum
  • Coraz bliżej studniówki. Gdzie i kiedy będą się bawić maturzyści? LISTA
  • Basen za 7 "ziko" czy judo za "friko"? Moc atrakcji dla uczniów w ferie

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry