30.05.2025 PIĄTEK
Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, różyczki kalafiora, różyczki brokuł, młoda marchew, cukinia plastry, marchew żółta, por, seler, pietruszka korzeń, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, koperek świeży, ziemniaki, śmietana, (alergen: mleko, seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, olej rzepakowy, sól, cukier.
Owoc, woda.
02.06.2025 PONIEDZIAŁEK
Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler, mleko).
Pierogi z serem: mąka pszenna, twaróg półtłusty, sól nisko-sodowa, cukier, masa jajowa, (alergeny: mleko, gluten, jaja).
Jogurt naturalny z owocami: jogurt naturalny, wiśnie, cukier, (alergen: mleko).
Warzywo, woda.
03.06.2025 WTOREK
Zupa grochowa: wywar z mięsa drobiowego, groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, lubczyk, czosnek staropolski, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, (alergen: seler).
Kotlet mielony pieczony: filet z kurczaka, łopatka wieprzowa, bułki, bułka tarta , jaja masa, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek staropolski, (alergeny: jaja, gluten).
Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, masło, mleko, (alergen: mleko).
Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.
Owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.
04.06.2025 ŚRODA
Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).
Kotlet devolay: filet z kurczaka, bułka tarta, jaja masa, olej rzepakowy, masło, sól nisko- sodowa, pieprz, koperek, (alergeny: mleko, jaja).
Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, olej rzepakowy, sól, cukier.
Owoc, woda.
05.06.2025 CZWARTEK
Zupa pieczarkowa z makaronem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, pieczarki mrożone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, masło, śmietana, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, (alergeny: mleko, seler, gluten).
Gulasz drobiowy: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, czosnek, mąka pszenna, (alergen: gluten).
Kasza jęczmienna: jęczmienna pęczak, sól nisko-sodowa.
Ogórek kiszony, owoc, woda.
06.05.2025 PIĄTEK
Zupa rybna: filet z dorsza, filet z łososia, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, świeży koperek, sól nisko-sodowa (alergeny: ryba, seler).
Placki ziemniaczane: ziemniaki, masa jajowa, cebula, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy, pieprz, ( alergeny: gluten, jaja).
Jogurt naturalny: jogurt naturalny, cukier, (alergen: mleko).
Warzywo, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie )
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)