16.10.2025 CZWARTEK
Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, przyprawy: sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk (alergen: seler).
Gołąbek w sosie pomidorowym: biała kapusta, mięso wieprzowe, ryż, masa jajowa, sól nisko-sodowa, pieprz, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna (alergeny: gluten, jaja).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Owoc, warzywo, kompot wiśniowo- truskawkowy: wiśnie, truskawki, cukier.
17.10.2025 PIĄTEK
Zupa ryżanka: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz (alergen: seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka z kiszonej kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.
Woda, owoc.
20.10.2025 PONIEDZIAŁEK
Zupa z cieciorki z natką pietruszki: wywar z mięsem drobiowego, ziemniaki, cieciorka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, groch,(alergen: seler).
Placki ziemniaczane: ziemniaki, masa jajowa, cebula, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy, pieprz, ( alergeny: gluten, jaja).
Jogurt naturalny (alergen: mleko).
Warzywo, owoc, woda.
21.10.2025 WTOREK
Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler ,mleko).
Gulasz drobiowy: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).
Kasza mieszana: kasza bulgur, jęczmienna wiejska, jęczmienna pęczak.
Sałatka z buraków : buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.
Herbata czarna: herbata, miód, owoc.
22.10.2025 ŚRODA
Zupa ryżanka : wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz, (alergen: seler).
Kotlet drobiowy panierowany : filet z kurczaka, bułka tarta, mleko, masa jajowa , mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, marchew, natka pietruszki.
Woda, owoc.
23.10.2025 CZWARTEK
Zupa grochowa : wywar z mięsa drobiowego ,groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka , cebula, lubczyk, czosnek, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, (alergen: seler).
Potrawka chińska: udka z kurczaka, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona, pędy bambusa, marchew, por, cebula biała i czerwona, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, papryka słodka, pieprz mąka pszenna,(alergen: gluten).
Ryz paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.
Ogórek zielony, woda, owoc.
24.10.2025 PIĄTEK
Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, fasolka szparagowa zielona cała, fasolka żółta cała, różyczki brokułu, młoda marchew, marchew żółta plastry, seler, pietruszka, marchew, por, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko- sodowa, ziemniaki, śmietana, koperek, (alergeny: seler, mleko)
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, olej rzepakowy, sól, cukier.
Woda, owoc.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


