03.12.2025 ŚRODA
Zupa rosół ze świeżą natką pietruszki i makaronem: kurczaki, makaron, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: gluten, seler).
Gołąbek w sosie pomidorowym: biała kapusta, mięso wieprzowe, ryż, masa jajowa, sól nisko-sodowa, pieprz, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, (alergeny: gluten, jaja).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Owoc, warzywo, soczek owocowy 100 %- 200 ml.
04.12.2025 CZWARTEK
Zupa grochowa: wywar z mięsa wieprzowego, groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, lubczyk, czosnek, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, (alergen: seler).
Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.
Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.
Bukiet warzyw: cukinia, fasolka szparagowa, młoda marchew, brokuły, masło, sól nisko-sodowa, (alergen: mleko).
Owoc, woda.
05.12.2025 PIĄTEK
Zupa ryżanka: wywar z mięsa wieprzowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz, (alergen: seler).
Bigos: kiszona kapusta, mięso wieprzowe, cebula, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz.
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Owoc, warzywo, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


