05.09.2025 Piątek
Zupa rosół ze świeżą natką pietruszki i makaronem: woda, kurczaki, makaron z pszenicy durum ,marchew, por, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: gluten, seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki: gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, (alergen: mleko).
Surówka z marchewki: marchew, jabłko, olej rzepakowy, natka pietruszki.
Owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, cukier.
08.09.2025 Poniedziałek
Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler ,mleko).
Racuchy z jabłkiem – mąka pszenna, jabłka, mleko, cukier, woda, masa jajowa, drożdże, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja, mleko).
Jogurt naturalny (alergen: mleko).
Warzywo, owoc, woda.
09.09.2025 Wtorek
Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).
Gulasz wieprzowy: szynka wieprzowa, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).
Kluski śląskie: ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól nisko sodowa, (alergen: gluten).
Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.
Kompot truskawkowy: truskawki, cukier.
10.09.2025 Środa
Zupa barszcz biały z zieloną pietruszką: wywar z białej wieprzowej kiełbasy, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, majeranek, lubczyk, czosnek, cytryna , liść laurowy , ziele angielskie, sól niskosodowa, śmietana, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, seler).
Potrawka chińska: filet z kurczaka, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona, pędy bambusa, marchew, por, cebula biała i czerwona, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, papryka słodka, pieprz mąka pszenna, (alergen: gluten).
Ryż gotowany: ryż paraboliczny, sól nisko-sodowa.
Warzywo, owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.
11.09.2025 Czwartek
Zupa z zielonego groszku z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, groszek zielony, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, świeży koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony (alergen: seler).
Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).
Surówka ze świeżym ogórkiem: biała kapusta, ogórek świeży, marchew, sól, cukier.
Woda, owoc.
12.09.2025 Piątek
Zupa szpinakowa z ziemniakami: wywar z mięsa wieprzowego, szpinak mrożony, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek, (alergeny: seler, mleko).
Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, jaja masa, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól nisko-sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba, jaja, mleko).
Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Surówka z kiszonej kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.
Woda, owoc.
Z przyczyn od nas niezależnych zastrzegamy zmiany w jadłospisie za które bardzo przepraszamy.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)