31.10.2025 Piątek
Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, (alergeny: mleko, gluten, seler).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa.
Surówka z kiszonej kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.
Herbata owocowa : herbata żurawinowa, cukier.
03.11.2025 Poniedziałek
Zupa z cieciorki: wywar z mięsem drobiowego, ziemniaki, cieciorka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek, majeranek, groch,(alergen: seler).
Placki ziemniaczane: ziemniaki, masa jajowa, cebula, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy, pieprz, (alergeny: gluten, jaja), jogurt naturalny (alergen: mleko).
Warzywo, owoc, woda.
04.11.2025 Wtorek
Zupa pieczarkowa z makaronem: makaron, pieczarki mrożone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, masło, śmietana, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony , natka pietruszki, (alergeny: mleko, seler, gluten).
Kotlet drobiowy panierowany: filet z kurczaka, bułka tarta, mleko, masa jajowa, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, olej rzepakowy, (alergeny: gluten, jaja).
Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło,( alergen: mleko).
Mizeria: świeże ogórki, sól nisko- sodowa, pieprz , cytryna, koperek świeży, śmietana, (alergen: mleko).
Owoc, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.
05.11.2025 Środa
Zupa szpinakowa z ziemniakami: wywar z mięsa drobiowego, szpinak mrożony, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana , cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek ,(alergeny: seler, mleko).
Gulasz drobiowy: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).
Kluski śląskie: ziemniaki, mąka ziemniaczana, sól nisko-sodowa.
Sałatka z buraków: buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko–sodowa, cebula, cukier.
Owoc, woda.
06.11.2025 Czwartek
Zupa rosół ze świeżą natką pietruszki i makaronem: woda, kurczaki, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: gluten, seler).
Potrawka meksykańska: mięso wieprzowe, cebula, kukurydza, papryka czerwona, fasola czerwona, marchew, groszek, seler, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, czosnek staropolski, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, (alergeny: seler, gluten).
Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.
Owoc, warzywo, herbata owocowa: herbata żurawinowa, cukier.
07.11.2025 Piątek
Zupa brokułowa: wywar z mięsa drobiowego, marchew, pietruszka, seler, por, lubczyk, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, śmietana, koperek świeży, brokuły, (alergeny: seler, mleko).
Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).
Makaron: makaron, sól nisko-sodowa ( alergen: gluten).
Sos śmietankowo-szpinakowy: szpinak , cebula, śmietana, mąka pszenna, natka pietruszki świeża ,sól nisko-sodowa, (alergeny: mleko, gluten).
Kompot truskawkowy: truskawki, cukier.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)


