• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Instrukcja logowania do Gdańskiej Platformy Edukacyjnej

Aplikacja iOpłatyEdu dostępna już dla rodziców!

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • English
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2025/2026
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Edukacja zdrowotna
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • iOpłaty
  • 30-lecie szkoły
    • Kalendarz
    • Konkurs na plakat jubileuszowy
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

16.10.2025 CZWARTEK

Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, przyprawy: sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk (alergen: seler).

Gołąbek w sosie pomidorowym: biała kapusta, mięso wieprzowe, ryż, masa jajowa, sól nisko-sodowa, pieprz, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna (alergeny: gluten, jaja).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Owoc, warzywo, kompot wiśniowo- truskawkowy: wiśnie, truskawki, cukier.

17.10.2025 PIĄTEK

Zupa ryżanka: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz (alergen: seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Woda, owoc.

20.10.2025  PONIEDZIAŁEK

Zupa z cieciorki z natką pietruszki: wywar z mięsem drobiowego, ziemniaki, cieciorka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, groch,(alergen: seler).

Placki ziemniaczane: ziemniaki, masa jajowa, cebula, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, olej rzepakowy, pieprz, ( alergeny: gluten, jaja). 

Jogurt naturalny (alergen: mleko).

Warzywo, owoc, woda.

21.10.2025 WTOREK

Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler ,mleko).

Gulasz drobiowy: udziec z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).

Kasza mieszana: kasza bulgur, jęczmienna wiejska, jęczmienna pęczak.

Sałatka z buraków : buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Herbata czarna: herbata, miód, owoc.

22.10.2025  ŚRODA

Zupa ryżanka : wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz, (alergen: seler).

Kotlet drobiowy panierowany : filet z kurczaka, bułka tarta, mleko,  masa jajowa , mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, marchew, natka pietruszki.

Woda, owoc.

23.10.2025  CZWARTEK

Zupa grochowa : wywar z mięsa drobiowego ,groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka , cebula, lubczyk, czosnek, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, (alergen: seler).

Potrawka chińska: udka z kurczaka, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona, pędy bambusa, marchew, por, cebula biała i czerwona, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, papryka słodka, pieprz mąka pszenna,(alergen: gluten).

Ryz paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Ogórek zielony, woda, owoc.

24.10.2025 PIĄTEK

Zupa z fasolki szparagowej z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, fasolka szparagowa zielona cała, fasolka żółta cała, różyczki brokułu, młoda marchew, marchew żółta plastry, seler, pietruszka, marchew, por, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko- sodowa, ziemniaki, śmietana, koperek, (alergeny: seler, mleko)

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Surówka koperkowa: biała kapusta, marchew, olej rzepakowy, sól, cukier.

Woda, owoc.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • XX-lecie Bursy Gdańskiej im. Ireny Sendlerowej z medalami Prezydent Miasta Gdańska
  • Siła networkingu. Rzemiosło stawia na uzdolnioną młodzież
  • Diagnoza z Chata GPT? Po solidną wiedzę przyjdź na Urodziny Bohatera Borysa
  • Pomoc znalazło tu już ponad 20 tys. dzikich zwierząt. Ośrodek "Ostoja" wciąż się rozwija
  • Remonty dróg i "świętości". Prezydent Gdańska na spotkaniu z uczniami

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry