• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2024/2025
    • Szkolne innowacje pedagogiczne
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Konkursy
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Konsultacje
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Wychowanie do życia w rodzinie
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • Płatność za obiady
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

18.06.2025 ŚRODA

Zupa barszcz biały z zieloną pietruszką: wywar z białej wieprzowej kiełbasy, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, majeranek, lubczyk, czosnek, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, śmietana , pieprz czarny mielony (alergeny: mleko, seler).

Gulasz wieprzowy: schab wieprzowy, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, cebula, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).

Makaron: makaron, sól nisko-sodowa, (alergen: gluten).

Bukiet warzyw: cukinia, fasolka szparagowa, młoda marchew, brokuły, sól nisko-sodowa, masło, (alergen: mleko).

Herbata miętowa: herbata miętowa, miód.

20.06.2025 PIĄTEK

Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, przyprawy: sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ziemniaki gotowane: młode ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Brokuły: brokuły, masło, sól nisko-sodowa, (alergen: mleko). Soczek owocowy.

23.06.2025 PONIEDZIAŁEK

Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, liść laurowy, młode ziemniaki , ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).

Pierogi z mięsem: mąka pszenna, mięso drobiowo – wieprzowe, marchew, pietruszka, por, seler, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, jaja masa, (alergeny: gluten, jaja).

Ogórek kiszony, woda, owoc.

24.06.2025 WTOREK

Zupa jarzynowa ze świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, różyczki kalafiora, różyczki brokuł, młoda marchew, cukinia plastry, marchew żółta, por, seler, pietruszka korzeń, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, koperek świeży, młode ziemniaki,  (alergen: seler).

Gołąbek w sosie pomidorowym: biała kapusta, mięso wieprzowe, koperek, ryż, masa jajowa, sól nisko-sodowa, pieprz, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, (alergeny: gluten, jaja).

Młode ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa, masło, mleko, (alergen: mleko).

Owoc, warzywo, herbata miętowa: herbata miętowa, miód.

25.06.2025 ŚRODA

Zupa fasolowa: wywar z mięsa drobiowego, marchew, pietruszka, por, seler, młode ziemniaki, majeranek, fasola , ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sól nisko-sodowa, (alergen: seler).

Gulasz wieprzowy: karkówka wieprzowa, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, mąka pszenna, lubczyk, papryka słodka, (alergen: gluten).

Kasza bulgur: kasza bulgur, sól nisko-sodowa.

Sałatka z buraków : buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.

Owoc.

26.06.2025  CZWARTEK

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego,  makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka, śmietana ,lubczyk, liść laurowy, koncentrat pomidorowy ,ziele angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, (alergeny: ryba, mleko).

Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Surówka z marchewki: marchew, jabłko, olej rzepakowy, natka pietruszki.

Woda, owoc.

27.06.2025  PIĄTEK

Zupa z cieciorki z natką pietruszki: wywar z mięsem wieprzowego, ziemniaki, cieciorka, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, liść laurowy, lubczyk, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, groch, natka pietruszki, (alergen: seler).

Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, bułka tarta, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba ).

Młode ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Brokuły: brokuły, masło, sól nisko-sodowa, (alergen: mleko).

Herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Polak w Kosmosie. Nowy termin startu – środa, 8:31
  • Organizują Światowe Jamboree Skautowe na Wyspie Sobieszewskiej
  • Nagrody, wspomnienia i tłum absolwentów. 80-lecie V LO
  • Gmach SP 23 w Oliwie ma 120 lat. Drzwi do historii
  • Pierwszy dzwonek w mieście. „Piątka” świętuje 80-lecie

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry