• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2024/2025
    • Szkolne innowacje pedagogiczne
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Konkursy
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Konsultacje
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Wychowanie do życia w rodzinie
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • Płatność za obiady
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

21.07.2025 PONIEDZIAŁEK

Zupa szpinakowa z ziemniakami: wywar z mięsa drobiowego, szpinak mrożony, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek (alergeny: seler, mleko).

Racuchy z jabłkiem: mąka pszenna, jabłka , mleko, cukier, woda, masa jajowa, drożdże, sól  nisko-sodowa, olej rzepakowy (alergeny: gluten, jaja, mleko).

Jogurt naturalny (alergen: mleko), soczek, warzywo, owoc.

22.07.2025 Wtorek

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z natką pietruszki: wywar z mięsa drobiowego, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, czosnek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki świeża (alergen: seler).

Kurczak pieczony: udka z kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, papryka ostra, sól nisko- sodowa, czosnek.

Ziemniaki gotowane: woda, ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło (alergen: mleko).

Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, marchew, natka pietruszki.

Owoc, woda.

23.07.2025 Środa

Zupa z zielonego groszku z koperkiem: wywar  z mięsa drobiowego, groszek zielony , ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, świeży koperek, liść laurowy, ziele angielskie, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony (alergen: seler).                                                             

Potrawka chińska: filet z kurczaka, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona, pędy bambusa, marchew, por, cebula biała i czerwona, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, papryka słodka, pieprz, mąka pszenna (alergen: gluten).

Makaron: makaron, sól nisko-sodowa (alergen: gluten).

Herbata czarna: herbata, miód.

24.07.2025 Czwartek

Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, sól nisko-sodowa, pieprz czarny,                     liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk (alergen: seler).

Gołąbek w sosie pomidorowym: biała kapusta, mięso wieprzowe, ryż, masa jajowa, sól nisko-sodowa, pieprz, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna (alergeny: gluten, jaja).

Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Warzywo, owoc, woda.

25.07.2025 Piątek

Zupa brokułowa: wywar z mięsa drobiowego, brokuły, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, por, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, koperek świeży (śmietana, alergen: seler, mleko).

Filet z łososia pieczony: łosoś filet, masło, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz,  (alergeny: ryba, mleko).

Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Woda, owoc.

28.07.2025 Poniedziałek

Zupa kalafiorowa z koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, kalafior, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, koperek świeży, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, czosnek, (alergen: seler).

Naleśniki z serem: mąka pszenna, jaja masa, twaróg półtłusty, mleko, sól nisko-sodowa, cukier (alergeny: mleko, gluten, jaja).

Warzywo, owoc, woda.

29.07.2025 Wtorek

Zupa ryżanka: wywar z mięsa drobiowego, marchew, seler, por, pietruszka, ryż paraboliczny, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, natka pietruszki, pieprz (alergen: seler).

Polędwiczki w sosie własnym: polędwica wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól nisko-sodowa, pieprz, śmietana, natka pietruszki, pieczarki (alergeny: mleko, gluten).

Makaron: makaron, sól nisko-sodowa (alergen: gluten).

Surówka z białej kapusty: biała kapusta, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, marchew, natka pietruszki.

Herbata miętowa: herbata miętowa, miód.

Owoc.

30.07.2025 Środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, pietruszka korzeń, seler, lubczyk, sól nisko-sodowa, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, koperek świeży, śmietana (alergeny: seler, mleko).

Potrawka meksykańska: polędwiczki wieprzowe, cebula, kukurydza, papryka czerwona, fasola czerwona, marchew, groszek, seler, olej rzepakowy, sól nisko-sodowa, pieprz, czosnek staropolski, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy (alergeny: seler, gluten).

Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód. Owoc.

31.07.2025 Czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa drobiowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, koncentrat pomidorowy, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony (alergeny: mleko, gluten, seler).

Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, jaja masa, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól nisko-sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba, jaja, mleko).

Ziemniaki gotowane: ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Surówka z kiszonej  kapusty: kiszona kapusta, marchew, por, jabłko, cukier, cebula.

Woda, owoc.

Z przyczyn od nas niezależnych zastrzegamy  zmiany w jadłospisie za które bardzo przepraszamy.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Naukowcy Politechniki Gdańskiej pomogą zwalczać drony
  • "Końskie wakacje" w ramach Akcji Lato w Gdańsku
  • Wakacyjne remonty w edukacji. Trwa 15 dużych inwestycji
  • Rzut oka na gwiazdy - wieczór w obserwatorium astronomicznym GSA
  • Eksperyment na mózgach astronautów zakończony

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry