• Przejdź do treści
  • Przejdź do menu
  • Mapa strony

Jadłospis - Szkoła Podstawowa nr 19 im. Zasłużonych Ludzi Morza

REJESTRACJA LOGOWANIE

Logo szkoły

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

Godło Polski

Menu główne

GPE
  • Strona główna
  • Szkoła
    • Laboratoria Przyszłości
    • Historia szkoły
    • Patroni
    • Laureaci konkursów przedmiotowych
    • Laureaci nagrody "Róża Wiatrów"
    • Statut
    • Dyrekcja, administracja, sekretariat
    • Projekty europejskie
    • Sportowe Talenty
    • Kontakt
  • Rok szkolny 2024/2025
    • Szkolne innowacje pedagogiczne
    • Kalendarz roku szkolnego
    • Konkursy
    • Wychowawstwa
    • Plan zajęć
    • Doradztwo zawodowe
    • Zebrania z rodzicami
    • Wolontariat
    • Konsultacje
    • Samorząd szkolny
    • Świetlica
    • Biblioteka
  • Dla rodziców
    • Wychowanie do życia w rodzinie
    • Edukacja zdalna
    • Rada Rodziców
    • Ubezpieczenie dzieci i uczniów
    • Zebrania z wychowawcami
    • Legitymacje
    • Pomoc psychologiczno-pedagogiczna
    • Wypożyczenie podręczników
    • Szkoła Odpowiedzialna Cyfrowo
    • Egzamin ósmoklasisty
    • Zdrowie
    • Jadłospis
    • Płatność za obiady
  • English
    • Erasmus+
    • About us
  • Rekrutacja 2025/2026
    • Rekrutacja do klasy pierwszej 2025/2026
    • Rekrutacja do oddziału przedszkolnego 2025/2026
    • Rekrutacja do świetlicy 2025/2026
    • Zapraszamy do Szkoły Podstawowej nr 19
  • Deklaracja dostępności
Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis

  1. Strona główna
  2. Dla rodziców
  3. Jadłospis
  • Podziel się:
  • Wyślij email do znajomego
  • Facebook

07.07.2025 PONIEDZIAŁEK

Zupa grochowa: wywar z mięsa drobiowego (udka z kurczaka bez skóry i kości),groch łuskany, ziemniaki, seler, por, pietruszka korzeń, cebula, lubczyk, czosnek staropolski, sól nisko-sodowa, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie , świeża natka pietruszki (alergen: seler).

Naleśniki z serem: mąka pszenna, jaja masa, twaróg półtłusty, mleko, sól nisko-sodowa, cukier, (alergeny: mleko, gluten, jaja).

Warzywo, owoc, soczek owocowy 100%. – 200 ml.

08.07.2025 WTOREK

Zupa krupnik z koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, ziemniaki, kasza jęczmienna pęczak, przyprawy: sól nisko-sodowa, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, koperek świeży, lubczyk, (alergen: seler).

Kotlet mielony pieczony: filet z kurczaka, karkówka wieprzowa, bułki, bułka tarta, jaja masa, sól niskosodowa, pieprz  czarny mielony, czosnek staropolski, (alergeny: jaja, gluten).

Młode ziemniaki gotowane: młode ziemniaki, sól nisko-sodowa, mleko, masło, (alergen: mleko).

Sałatka z buraków : buraki gotowane, olej rzepakowy, sól nisko – sodowa, cebula, cukier.

Owoc, soczek jabłkowy 100% - 200 ml.

09.07.2025 ŚRODA

Zupa barszcz czerwony z majerankiem  : wywar z mięsa wieprzowo – drobiowego, buraki gotowane, marchew, seler, por, pietruszka korzeń, czosnek staropolski, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, majeranek, sól niskosodowa, pieprz czarny mielony, (alergen: seler).

Gulasz drobiowy: mięso z indyka, cebula, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, lubczyk, mąka pszenna, (alergen: gluten).

Makaron: makaron, sól nisko-sodowa (alergen: gluten).

Ogórek kiszony, owoc, woda.

10.07.2025 CZWARTEK

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżym koperkiem: wywar z mięsa wieprzowego, makaron z pszenicy durum, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, śmietana, lubczyk, liść laurowy, ziele, angielskie, świeży koperek, sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, koncentrat pomidorowy, (alergeny: mleko, gluten, seler).

Dorsz panierowany pieczony: filet z dorsza, jaja masa, olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól nisko-sodowa, pieprz, masło (alergeny: gluten, ryba, jaja, mleko).

Młode ziemniaki gotowane: młode ziemniaki, sól nisko-sodowa.

Surówka ze świeżym ogórkiem: biała kapusta, ogórek świeży, marchew, sól, cukier

Owoc, herbata żurawinowa: herbata żurawinowa, miód.

11.07.2025 PIĄTEK

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z natką pietruszki: wywar z mięsa wieprzowego, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, por, seler, pietruszka korzeń, czosnek , sól nisko-sodowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, natka pietruszki świeża, (alergen: seler).

Potrawka chińska: filet z kurczaka, kiełki fasoli Mung, papryka czerwona, pędy bambusa, marchew, por, cebula biała i czerwona, olej rzepakowy, sól nisko- sodowa, papryka słodka, pieprz mąka pszenna, (alergen: gluten).

Ryż paraboliczny: ryż, sól nisko-sodowa.

Herbata miętowa: herbata miętowa, miód. Owoc, warzywo.

Z przyczyn od nas niezależnych zastrzegamy  zmiany w jadłospisie za które bardzo przepraszamy.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechu pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Ziarna sezamu i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki (E220-E227) konserwant żywności
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Szkoła Podstawowa nr 19
im. Zasłużonych Ludzi Morza
w Gdańsku

  • ul. Emilii Hoene 6
    80-041 Gdańsk
  • tel. (58) 306 75 00
    (58) 322 85 84
  • e-mail: sekretariat@sp19.edu.gdansk.pl
    www: sp19.edu.gdansk.pl
    ePUAP: SP19Gdansk
    Inspektor Danych Osobowych
    Eliza Łuczkiewicz-Sztuka
    e-mail: iod@rodo-edu.pl

EDUKACJA

  • Generał Zaruski w drodze na Spitsbergen. Minął tydzień rejsu
  • Eksperyment o pracy mózgu w Kosmosie. Jego autorem jest gdańska uczelnia
  • Ahoj przygodo! Generał Zaruski płynie na Spitsbergen
  • 55-lecie Uniwersytetu Gdańskiego. -Ta uczelnia wczuwa się w puls Pomorza
  • Wakacje, czas start! Uroczyste zakończenie roku szkolnego w gdańskich szkołach

www.edu.gdansk.pl

  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
Witkac.pl
powrót do góry